Nothing in the world could ever undress her




Fotona är ju katastrof. Jaja...

Kjol (här som klänning): Freep'Star NY!
T-shirt: H&M
Kofta: Myrorna
Skinnjacka: Myrorna
Strumpbyxor: H&M
Superplatåskorna: Myrorna
Pälskrage: 2hand
Pälsmuff: 2hand
Glasögon: Hemligt
Örhängen: Hittegods och hemfixat

Just another weekend

Veckan går så förbannat jävla jättefort. Om några timmar är det fredag igen, och jag har fortfarande inte hunnit berätta om våra upptåg förra helgen. Det är på tiden nu, för vi hade ganska roligt.

I fredags var första gången jag gick ut och dansade sen jag kom tillbaka till Paris. Fantastiskt tragiskt kan tyckas. Precis min åsikt också faktiskt. Det var jag, min nya klasskompis Nazanin & hennes väninna Hanna. Vi var hos mig och drack vin och åt baguette med ost och chips. Sedan gick vi till Truskel. Det är ett ganska litet ställe nära mig där man kan dansa till bra rockmusik och trängas med söta poppojkar. När Pete Doherty besökte Paris (då när jag såg honom ni vet...) gjorde han en spontanspelning på Truskel. Tur för folket där säger jag...



Natten slutade vid 4 när jag gick hem. Då hade jag dansat på bänkar (jag vet att det inte är så märkvärdigt, men ni måste tänka på att jag inte varit ute på "riktigt" på många helger...) nästan hamnat i bråk inte en gång men TVÅ (jag som är så snäll..). Dessutom hade jag öl över hela mig, delvis för att det var så fullt med folk att något annat hade varit omöjligt, delvis för att vissa vänner fick för sig att hälla alkohol över hela publiken. Roligt men inte speciellt uppskattat, så det uppstod vissa hämndaktioner på dansgolvet...


En av dispyterna uppstod för att denna flikka (hon som döljer aniktet som värsta Hollywoodkändisen..) ABSOLUT INTE kunde tänka sig vara med på foton. Oj oj oj så farligt då...

Sedan kom lördagen. Vi skulle på jazzklubb men det gick inget vidare så jag mötte upp Rustan & company för en kväll i Marais.

Vi började med La Perle.


Fabien, "Texas" & Malin


"17" & Fab


Em & jag


Rustan


Efter La Perle gick vi till en gay-disco-bar.


Det var för dyrt så vi gick snabbt ut igen.


Då hamnade vi här. Sjukt mysigt ställe!


Det var pittoreskt.


Mycket pittoreskt.
Vid 2 blev jag trött, gick hem & missade såklart karaoken...

Så blev det söndag. Det betyder bara en sak.
POP IN POP IN POP IN POP IN POP IN POP IN
Stället var invaderat av svenskar. Mycket var vårt fel. Men inte helt. Nä, inte helt. Vi var många men vi var fina & vi dansade tills vi gick hem i ösregn.


Vi var på Pop In: Cornelia, Amanda, Nazanin, Hanna, Fab, Rustan, Hilda, Em + vän, Kristian, Linn, Rahel, Anna + vän, Linus, Pierre, Flowergirl + hennes vänner vilket är ungefär hela stället & några till.

Det var förra helgen det. Denna helgen är det Halloweenparty, punkkonsert, loppispromenader, kyrkogårsbesök & Picassotavlor. Bland annat. Och så Pop In såklart...

Dagens vykort


But where is the dog...

Helgens vykort


Vi har varit ute & levt loppan.

Qui es-tu?




Her skin is white cloth,
and she's all sewn apart
and she has many colored pins
sticking out of her heart.

 

She has many different zombies
who are deeply in her trance.
She even has a zombie
who was originally from France.

But she knows she has a curse on her,
a curse she cannot win.
For if someone gets
too close to her,

 

the pins stick farther in.

(By: Tim Burton)

 

Gå in här och leta upp dig själv.


Jag är den perfekta guiden

Jag leker Paris mest entusistiska turist varje morgon. Det enda jag behöver göra är att gå till skolan. Det börjar med Republique & en liten version av Triumfbågen i ryggen. Sedan traskar jag ett litet tag, tills Pompidou & Hotel de Ville dyker upp. Så går jag över broarna, tittar upp på Eiffeltornet och ner på La Seine. Går förbi Notre-Dame, bokaffären Shakespeare&Co, turistrestaurangerna i St-Michel, stora Sorbonne-byggnaden och Pantheon. Om jag har fonetik går jag även igenom Jardin du Luxembourg och dyker upp i Montparnasse. Där brukade bl.a Ernest Hemingway hänga. Kind of svärd. *Shling shling shling*


Efter svaret på livets gåta

Det faktum att franska flikkor är så små och smala att de knappt finns är ett mysterium som fascinerat mig under lång tid. De är på riktigt så petites att sextonåriga popchicks verkar stora i jämförelse. Då ska vi inte gå in på hur gigantisk jag blir i förhållande till dessa minimänniskor. Att baguetter, croissanter, crepes, ost, vin och öl är Paris specialiteter gör inte min förvirring mindre. Visst kan det vara så att kolhydrater faktiskt är människans bästa vän. Allt snack om motsatsen kan ju vara påhittat av fanatiska Atkins-följare. Men nu är det så att jag är ett levande bevis på att de visst har rätt i det dem säger. För mycket bröd innebär FÖR MYCKET bröd. Så problematiken har kvarstått och gåtan har varit svårlöst. Fram tills nu. För nu vet jag sanningen. Nu har jag listat ut deras hemlighet, och nu ska jag lyfta fram den i ljuset.

Svaret är enkelt, svaret är uppenbart. Svaret är helt enkelt att de inte äter. Så. Nu vet ni det. De äter inte. Ingenting. Aldrig. Någonsin. De röker. Dricker kaffe. Röker. Dricker kaffe. Röker. Dricker kaffe. Men de ÄTER inte. Men ciggaretter och kaffe. Hum. Det borde ju ge äckligt gula tänder. Vilket de oftast inte har. Det får bli min nästa problemlösning. Hypotes: De borstar tänderna i klorin.

Tisdagens vykort


Det regnade, förstår ni...

Helgens vykort


Det är egentligen meningen att rubriken ska vara Dagens Vykort, och det är egentligen meningen att inlägget ska innehålla en bild som representerar dagen som gått. Inte dagen som gått förra helgen, förra månaden eller förra året.

Jag är ganska seg.

På min gata i stan

Ibland är det väldigt tydligt att jag inte längre befinner mig i Halmstad, Hällefors eller ens Stockholm. Tex så bor jag nära en gata som heter rue Saint-Denis. St-Denis är en väldigt rolig gata kan jag säga dig. Går du på St-Denis är det lätt hänt att du kommer att skratta. Tills du gråter. Det är bara en fråga om känslighet. Empati. Humanitet. Och humor. Att befinna sig på St-Denis är som att hoppa in i sin egen TV-ruta. Eller en bioduk. Det är något välbekant även om det är en förstagångsupplevelse. Ungefär som när drömmar, minnen, fantasier och filmer blandas och du inte längre har riktig koll på vad som är den verkliga världen och vad som är påhittat av dig och andra. Så är det iaf för mig. Ofta. Och mycket. St-Denis är inget undantag.

Första promenaden på St-Denis är oftast ett misstag. Det är en gata du råkar hamna på helt enkelt. Ganska snabbt lägger du märke till de halvskumma butikerna inhysta mellan grossisternas lokaler. Sedan avsaknaden av kvinnor. Och männen, som stryker omkring. Till sist ser du dem. I dörröppningar. På sidogator. Bakom gardinerna på tredje våningen. Och de ser ut precis så som du har föreställt dig, och du känner att, här, här har du varit förut. På en sekund har gatan förvandlats till stadens zoo och du, du har förvandlats till stadens barn. Kan varken släppa blicken från giraffens långa hals eller elefantens konstiga snabel. Facinerande. Skrämmande. Hemskt. Och tragiskt.
Men framför allt facinerande.

Jag pratar såklart om de prostituerade. Vet inte riktiga vad jag vill säga med det faktiskt. Gick förbi gatan på väg hem från skolan idag. Helt medvetet. Jag har bott här ett tag nu och vet vad jag har att vänta. Men som sagt. Det är något lockande över hela situationen, att se att de verkligen existerar, att de är mer än ett intressant ämne på film. Att se att de står och väntar, helt ogenerat, kl.14 en onsdagseftermiddag. Att de hälsar på människor de känner, ropar till varann från de olika ingångarna. Att se att de har högklackat, nätstrumpor, minikjolar, lack, läder och brösten upptryckta till hakan.  Att de ofta är gamla, tjocka och ser ut att ha lånat sin mors smink för första gången. För jag kan inte sluta tänka på hur mycket de påminner om barn som traskar runt i 6 storlekar för stora pumps och röker chokladciggaretter, eller nyblivna tonåringar som inte riktigt hunnit lära sig hur man placerar ögonskuggan rätt, och som fortfarande inte vet att less oftast är more. Jag anser att om det finns någon som vill sälja sin kropp, så ska de få göra det. Jobba på McDonalds är ju på sätt och vis också att sälja sin kropp. Same shit, different names. Men när jag går på St-Denis så håller jag inte med mig själv. De ser så himla förvirrade ut allihopa. Som förlorade barn i gamla kroppar. Och det är varken okey eller okey. Inte på något sätt.



Well. Jag fortsatte mitt lilla besök, och när jag behövde gå in på en sidogata för att komma hem till mig såg jag försäljning på högsta nivå. Jag passerade kvinnor av alla dess slag. Några olika nationaliteter, en väldigt kraftig (fet) tant och en kvinna i full läderutstyrsel; lång kappa och keps med nitar. Sedan såg jag en dam som skiljde sig från mängden. Hon var en dam av pop, hade välklippt grå page. Glasögon. Kort kjol i hundtandsmönster. Nätstrumpor. Svarta höga stövlar som snarare utstrålade senaste mode än något annat. Så började jag tänkta att jag hade velat ha med henne i något projekt eller fotoshot, och plötsligt jobbade min hjärna för fullt med att framställa olika outfits och miljöer. Vid det laget hade tankarna om samhälle, mänsklighet och de politiskt korrekta åsikterna flygit iväg någon annanstans. De hinner aldrig stanna länge hos mig. Tiggare skapar bilder av "Oliver Twist". Mord i tidningar för mig till "From Hell" och 1800-talets London. Den aktuella börskrisen letar upp bilder av 20-talets korta frisyrer, ciggaretthållare, flapperklänningar, Coco Chanel och charlestondans. Någonstans mellan rue Blonder & rue St-Matin kom jag fram till att om jag någon gång skulle bli hora, då skulle jag se ut som Madame Pop. Eller som Satine i Moulin Rouge. Och skulle jag någon gång göra en erotikfilm, då skulle scenografin vara som filmen i The Black Dahlia. Vad jag skulle göra åt problemet prostitution är fortfarande ett stort frågetecken...



Sagan om när en liten bit av himlen ramlade ner i huvudet på den Lilla Kycklingen, vad han nu hette


Att komma till Normandie var att inse att en liten bit av paradiset faktiskt måste ha släppt och ramlat rakt ner i Landet Ingenstans. Denna lilla bit har sedan gjort sig hemmstadd och börjat gro, växa och få rötter. Den har byggt sig en egen liten värld, okänd för de flesta, fylld av idyll och harmoni. Ogenomträngliga rosenbuskar skyddar mot onda varelser och inte ens monster av abstrakt karaktär kan ta sig igenom. Där finns alltså varken tid eller stress. Bara äpplen, löv, ängar, brasor, böcker, hundar, svampar, katter, kossor, vyer, ostar, pittoreska hus, slingervägar, solnedgångar och luft fylld av höst, rök och lugn.

Okey. Inte riktigt sant. Demonerna slank in för en stund. Djävularna från Paris. Men de är borta igen, och Paradiset, stark som en maskros, fick inte ens en liten skråma att bevara helgens minnen i.

Ma vie à la campagne =


La maison =

La forêt =

L'église =

Les vêtements =

Burberryjacka: Lånad NY!
Kjol: Sydd
Tröja: H&M
Strumpbyxor: H&M
Skor: Myrorna
Kameraväska: Laurent
(Svarta solglasögon: Skrottippsloppis)

Vi gick även på världens bästa brocante. Det betyder loppis för fransmän. Det betyder även hemma. För mig.
Glasprylar: 0,50-1 euro/st
Tavlor: 0,50 euro/st
Djur: 1-1,50 euro/st
Knivar: 0,50 euro/4 st
(Plus ett trevåningskakfat 4 euro & en klocka i glaskupol 2 euro)

Det går inte riktigt att förklara Normandie mer än så, varken i bild eller text. Vill inte heller. Kan bara tillägga: Kolla upp området kring Perche. Hitta ett B&B och en hösthelg, och sedan bara åk åk åk!


Gårdagens vykort


Det är snart november, men igår kunde man sitta och sola på Paris caféer!
Om det är lyx eller global uppvärmning vågar jag dock inte spekulera i...

Au Revoir, Paris!

Jag lämnar stora staden nu för jag ska åka till Normandie över helgen. Där ska jag dricka varm choklad, sitta framför brasan (tror det ska finnas en brasa), skissa, bära gummistövlar och plocka svamp. Wwwwiiiieeeeeee!!


A real boy likes his musique

Vissa låtar tillhör vissa människor.





Andra låtar tillhör vissa platser.

Cornie kan...

Titta!
Jag vet hur man fixar foton.
Ou quelque chose comme ca...

Life as a fairytale

Titta här samtidigt som ni lyssnar här. Det blir inte bättre än så. Enligt mig.

När kungariket aldrig vill ta slut

Det här med prinsessor och slott verkar verkligen ha satt sig på min hjärna, så därför vill jag visa er denna fantstiska byggnad som jag hittade på Sandras blogg. Tydligen ska den ligga någonstans i Tyskland. Det finns mycket jag skulle göra för att få tillträde dit...


Prinsessa på riktigt

Det var en gång en flicka som bodde i en stad långt bort i fjärran land. En helt vanlig onsdagseftermiddag var det någon som lät henne vara Marie Antoinette för några timmar. Då fick hon


macaroons

och champagne.
Sen levde hon lycklig i alla sina dar.

Release me bär kläder



Skinnjacka: Myrorna
T-shirt: H&M
Kjol: Freep'Star (2hand i Paris)  NY!
Strumpbyxor: H&M  NY!
Skor: Någon skobutik i Paris
Halsduk: Myrorna
Väska: Myrorna
Hårband/Armband: H&M
Klocka: Muhahhaaa....
Ring: Porte de Clignancourt
Svart penna: Paris  NY!


Release me!


I måndags hade Go Go Charlton releaseparty på Pop In.
Jag var där, tillsammans med dessa människor:

 
Rökande rökare


Jag, Laurent & Amanda


Amanda


W*


Fabien & Amanda


Flowergirl


"Christel" (hon ser ut som min mor gjorde när hon var 30) & Jerome


Peter tog foton.


Le Corps Mince de Françoise spelade.


De består av tre finska tjejer som är helt grymma på sen!
De låter såhär:




Har man tur kan man ibland få trycka på en knapp eller två. Sån tur hade jag dock inte denna kväll. 


Vi drack öl tillsammans med en massa människor för stället var fullproppat.
Go Go Charlton verkar ha många vänner.
När det var shluuut gick jag hem. Sov. Vandrade till skolan och försökte lära mig franska.

Helgens outfit

Har i princip haft på mig samma utstyrsel hela helgen. Så går det när man tar med sig skrivmaskin & symaskin istället för kläder från Sverige. Eller när man inte pallar bry sig.



Väska: 2hand
Klänning: H&M
Hårband/Armband: H&M
Strumpbyxor: H&M
Svarta ballerinaskor: Myrorna
Solglasögon: 2hand
Svart nagellack: Paris
Hårfärg: Paris

Oktoberhelg i Paris

Fredag eftermiddag.
Höstpromenad i Jardin du Luxembourg efter skolan.



Fredag kväll.
Party i Rustans & Hildas lya på rue de la Prutt Prutt.


Lördag eftermiddag.
Promenad vid Kanalen & utställning med färgglatt skräp.


Lördag kväll.
Paris by night med en vespa är svårt att slå!

Plus lite Twin Peaks. Vårt maraton är igång igen!




Söndag eftermiddag.
Besök (utanför) Château de Versailles. (Tom trädgården kostade...)


Söndag kväll.
Skulle befunnit mig på Pop In.
Jag pallade inte.
Tittade på film med W* istället.
Vi såg denna.

Vad är en bal på slottet när man kan gömma sig under täcket?!


Kan någon berätta för mig var man hittar energi?
Min verkar av någon anledning ha alldeles för lätt att försvinna.
Istället för att springa iväg till min pumpavagn och lånade klänning (fram till tolv har jag på mig), full av förväntningar och förhoppningar, vill jag verkligen bara bygga mig en koja med hjälp av mina sängkläder och någon form av pinne. Kanske ett paraply. Sedan vill jag ligga där. Ensam. Och drömma om hur fantastisk den där balen på slottet kan tänkas vara.


Prinsessa på låtsas


Idag var min första dag i skolan, och på pga av att de av någon dum anledning satt mig i en alldeles för avancerad klass (de andra har pluggat tre-fyra månader mer än mig) så har jag trop beaucoup att göra.

MEN. Istället sitter jag här och letar upp slott att hyra i Frankrike...


 
Jag har såklart några krav när jag letar slott.

Viktigast för tillfället är ett komplett bibliotek! Stort skrivbord, läderfåtöljer, öppen spis, grammofon, stegar för alla böcker, dämpad belysning, fjäderpenna, varm choklad och en professor med runda glasögon, fluga och armbågslappar.
Det ska inte finnas någon ful swimmingpool.
Det ska inte heller vara byggt under medeltiden.
Det ska vara översållat med tinnar och torn.
Det får gärna ha flyttbara trappor. Tänk Harry Potter.
Jag vill ha en stor park runt om med ekträd att ha picknick under.
En labyrint alà Alice I Underlandet, tack. Och en rosenträdgård.
Sen vill jag gärna att trädgården ska ha vuxit in i mitt slott, som i "Great Expectations". Den excentriska gamla tanten får också gärna befinna sig någonstans på övervåningen, med ciggarett i hållare och minnen från förr.


  



Dagens Streetstyle


Det är också FRUKTANSVÄRT VIKTIGT att visa vad någon annan har haft på sig under dagen som gått!



Ps. Låt er inte luras av skägget i hörnet. Det är någon INUNDER, helt enkelt.



Dagens Outfit


Det är FRUKTANSVÄRT VIKTIGT att visa vad man har haft på sig under dagen som gått!



Ps. Låt er inte luras av datumet i hörnet. Det är en favorit i repris, helt enkelt.



Höst i New York









Om jag bara fick äta en enda sak i resten av mitt liv

Då skulle jag äta dressing.
Inte vilken dressing som helst dock.
Cornie-måste-vara-världshistoriens-bästa-kock-dressing.
Den dressingen skulle det va.



För att göra dressingen med stort D behövs:

olivolja, balsamvinäger,
citron/limesaft, dijonsenap, soltorkade tomater, schalottenlök, vitlök, persilja + örter, salt, peppar, ev. chili

Den första versionen åt jag och Dennis till halloumi- och persikosallad.
Man kan doppa bröd i också. Eller ha det till en burk kikärtor. Det är vad jag lever på här borta.

Om SJ kunde dödas


Egentligen skulle underbart söta Cecilia Cillan Sillen Hermansson varit hos mig precis nu. Vi skulle, just i detta ögonblick, druckit vin, ätit baguette och brieost, lyssnat på Edith Piaf . Sedan skulle jag tagit henne på en runda i Marais för att visa henne mysiga keféer och söta pojkar. Imorgon skulle vi först kollat in min skola för min räkning, men sedan skulle hon fått välja mellan dödskallar i Katakomberna, böcker på Shakespeare & Co, mintté i Moskéen. Sedan skulle veckan ha fortsatt i samma stil. Med ett vackert avslut på Pop In.

Nu blir det tyvärr inte så. Och för det tänker jag hata SJ för all framtid.


En ticktick värld


Enligt många består dagens (västerlänska) samhälle av en mänsklighet med alldeles för hög konsumtionsvana. Det köps och förbrukas, köps och förbrukas, köps och förbrukas. För vissa är detta behov på en sådan nivå att det istället bara köps, köps, köps. Att förbruka finns det inte tid till. Det pratas om shopaholics, om att vara beroende på samma sätt som en alkoholist, en knarkare, en arbetsnarkoman. Det ska till och med anses som en "trend och något som ingår när man är en riktig fashionista." Det finns t.ex. test på internet som visar om du är i riskzonen, eller om du kanske redan passerat linjen och står på andra sidan, och hur då isf kan söka hjälp. Eller dölja det för omgivningen...

Men om man istället är den ultimata fashionistans motpol? Om man drar sig för att köpa den minsta sak, eller den mest väsentliga pryl? När ansiktskrämen, mascaran och deodoranten hunnit vara slut två veckor innan det tillslut köps en ny, och hur det då ALLTID har hunnit växa till en stor hög med måste-ha-saker? När det var hundra år sedan man sist köpte ett plagg som inte var 2hand, och hur det ändå endast är 1 euro-skorna från skrottipps-loppisen som inte ger dåligt samvete? Fan, när till och med mat köps men inte utan en extra eftertanke? Dock utan någon som helst tillfredsställelse, för egentligen fanns det ju inte tillräckligt med cash...Eller kanske fanns det det?
Vad gör man då? Finns det ett test som visar var på skalan man ligger? Är man en missbrukare? Är det ett beroende som man kan söka hjälp för? Som kan botas? Som man kan slippa? Eller är det fullkomligt normalt, något att sträva efter och vara stolt över?

I vilket fall. I am one of those, och idag gick jag på shoppinguppdrag. Jag hade gjort en lång lista med nödvändigheter. Tops, bomullstussar, stekspade, stearinljus, ta-bort-stoppet-i-duschen-medel, tandkräm, trosor, strumpor, viktiga-börja-skolan-prylar, lotion mm. Jag begav mig till TATI som kan jämföras med Ullared för er som känner till Galna Gunnar och hans köer. Och vad kommer jag ut med? Kan ni gissa vad jag kommer ut med?! 
Har jag blivt omvänd och köpt upp hela butiken? Eller har jag blivit uppskrämd och sprungit hem utan en endaste liten underbyxa? Eller kanske jag för en gång skull lyckats med det ultimata och fått med mig allt det som jag faktiskt, på riktigt, behöver? 
Nej, inte riktigt. För vad jag kommer hem med är en blommig jävla tågstationsklocka att hänga från väggen. I storlek stor. Till min 20 kvm lilla lägenhet. Så börjar jag än en gång fundera på det här med mig och prioriteringar....







Om du vill dricka paradiset


Då ska du få ner dessa ingredienser i ett och samma glas:

Limeskivor
Myntablad
Råsocker
Krossad is
Äppeljuice
Sprite
 
Det behövs faktiskt inte mer än så för att träffa på fader Stor och änglarna. Hälsa från mig.





Hemlös i Paris







The son of a bitch är ju för helvete britt!

Jag blev aldrig kär i Leonardo när Titanic kom ut.

Jag hade inte heller någon favorit bland Back Street Boys-pojkarna, inte ens när de var som störst och alla skrek efter Nick Carter.

Och inte förstod jag att Gilbert Grape, han var en heting, han.

Det ska jag tydligen få ta igen nu.
 För jag har mött Chuck Bass.



Goût de la Suéde = flip eller flop?


Även när jag inte befinner mig innanför Sveriges gränser försöker jag hålla mig en aning uppdaterad om vad som händer där uppe i Svea Land. Ibland går det, ibland går det inte. Till exempel lyckades jag helt missa den totala hysteri som Björn Gustafsson skapade hos stora och små flickor (och pojkar) under och efter Melodifestivalen.

Jag har även lyckats missa otroligt viktiga (och internationella) händelser, så som skolmassakern i Finland och den globala finanskrisen. Däremot har jag haft full koll på niotillfem-Sandras senaste inköp, BlondinBellas jeansstorlek, Kenzas familjeproblem och Hanna Fridéns helgbestyr. Slutsats? Prioriteringar, kvinna, prioriteringar! (Och börja åtminstone läsa DN!)


Här är några andra (kulturella) händelser som familjen Svensson verkar ha uppskattat på sista tiden. Och nu är alltså frågan: Sveriges smak = helrätt eller tokfel?

  • Stieg Larssons Millennium-triologi = Well, what can i say. Obevekligen var jag fast. Våren i Paris bestod av skola, plugg, jobb, metro, utgång och tokläsning av böckerna om den förbannade Kalle Blomqvist. För bra, det var det inte. Verkligen inte. Ju fler sidor jag läste och ju djupare i historien jag kom, desto mer ville jag bara slänga böckerna i sjön. Vilket jag självklart inte gjorde eftersom jag lånat dem av Maria, som i sin tur fått dem i gåva. Men det minskade inte min önskan. Eller mitt behov av att slutföra det jag påbörjat. För varje klagomening jag yttrade angående Millennium, så läste jag ännu en rad. Det var som en drog, eller som ett fruktansvärt destruktivt förhållande. Ett förhållande som du inte vill vara involverad i, men som du inte heller kan ta dig ur. På egen hand. Och samma lättnad som det definitiva uppbrottet tillslut innebär, samma lättnad kände jag när jag kunde stänga igen den tredje och sista boken. För dessutom visste jag att det inte skulle komma fler.
  •  Gossip Girl = Jag måste erkänna. Jag dör lite varje gång jag ser ett Gossip Girlavsnitt (jag dör alltså i genomsnitt tre gånger per kväll för tillfället). Inte för att serien är så otroligt enanstående. Den är lite lös i ändarna tycker jag. Och lite i mitten. Och lite överallt faktistk. Det är inte heller för att Chuck Bass är nåt av det hetaste som karaktäriserats på tv. Eller okey. Det är lite därför. Ganska mycket därför. Det är han som håller mig kvar när jag börjar reta mig lite för mycket på lite för många repliker som börjar med "- Im sorry, I have to go". Ungarna (de är 16, högst 17, så tom jag får tycka att de är små, mindre, minst) borde inte göra något annat än att sitta i sina limousiner, på väg från ett ställe till ett annat. Att de har tid kvar att stanna någonstans förstår jag inte (för jag har hört att New York ska vara ganska stort). Fast iofs, det har de ju faktiskt inte, och därav de briljanta replikerna. Men iaf. Varför jag dör. Det är för den totala frossa av dekadenta miljöer som den scenansvarige ägnat sig åt. Söndagsbrunch, maskeradbal, Harajukufest, Thanksgivingmiddag, burleskshow, poolparty, tjejkväll, Marrakechafton. Det kan inte bli mer Cornie.
  • Idol 2008 = Jag har hört att det har ploppat upp en ny stjärna i Sverige. Det ska handla om en viss Johan Palm, 16 år och deltagare i aktuella Idol. Vänner pratar drömmande om honom medan bloggerskor skriver kärleksförklaringar. Han ska vara något alldeles extra, den här Palmen. Så jag kollade in ett av hans framträdanden. Och blev inte alls speciellt imponerad. Han känns ganska bortkommen. Sjunger inte speciellt bra. Når inte ut, iaf inte till mig. Men visst måste jag erkänna att han är söt. Otroligt söt. Och precis som alla andra vill jag också utse en look-a-like till honom. Det blir inte David Bowie. Eller nån speciell mangafigur. Min Lika Som Bär blir: Shane i L World! Samma förvirrande men vackra androgynitet. 

                            
                                                    



Bevis på Paris





Så här kan det se ut en helt vanlig dag när jag är på väg hem.




Tillägg


Nattens minsta parantes till årets största habegär

 

(Kommer flickan på köpet?)


Mina drömmars mål








Vänskap


säger:

"Vänskap är en relation mellan personer. Denna relation kan grunda sig i tex pålitlighet eller kärlek. Många menar att man i vänskap ska kunna lita på varandra och kunna dela hemligheter utan att de avslöjas.


Vänskap anses som det finaste bandet mellan många personer i världen.


Eftersom de allra flesta forskarna (psykologiska som biologiska) menar att människan är ett flockdjur, och behöver sociala kontakter med andra människor, så är vänskap väldigt viktigt.


En vän är en människa i vars sällskap man vågar vara sig själv i."

Ville bara säga att ni är underbara.




On the other side of happiness



Där letar mannen i det vita lakanet efter lek, skratt och någon som skrämmer bort monstret under sängen

Jag kan leka
Jag kan skratta
Jag kan en hel massa saker

Men jag kan aldrig skrämma bort dina monster

I am so sorry



If you jump, I jump




(foto: beautifulones.blogg.se)



Saker att sakna från Sverige

  1. PROFFS HÅRSPRAY. Billigt och bra, speciellt med H&M:s ständiga kampanjer. Här kostar liknande produkter åtminstone en 10 euro. Och då ingår inte den fina rosa färgen.
  2. KITSCH. Butiker som Coctail (Sthlm), Sorbet (Gbg), Prickig Katt (Gbg) och Miss Juniversum (Malmö). Jag har inte kunnat hitta någonting motsvarande i denna betydligt större stad...
  3. TID. Det MÅSTE kunna bevisas, till och med vetenskapligt, att tiden i alla fall går dubbelt så fort i Paris.
  4. DISKBORSTAR. Det finns att köpa någonstans, det är jag säker på. Men det används liksom inte.
  5. SVENSKA TIDNINGAR. Speciellt svenska ELLE. Förutom att man förstår språket betydligt bättre (men frågan är om man förstår ALLT...), finns det ingenting som slår deras layout! Skönt för ögat helt enkelt.
  6. IKEA. Finns såklart här. På FYRA olika ställen. I västra, östra, norra och södra Paris. I guess. Och de säljer både Marabou och Oboy, så svensken i mig ska nog kunna klara sig bra här nere trots allt...

                                  



Idag, för 1 år sedan



Idag för ett år sedan stack jag och Carro till Paris för le premier fois. Vi skulle under en månads tid praktisera hos designern Maria Fors. Vi skulle ÄNTLIGEN få en inblick i den RIKTIGA världen. Den där människor är 2 meter långa men väger som ett russin. Och är glada ändå. Den där människor har en genomsnittssömn på två timmar men ser ut som de just stigit upp ur sin törnrosadröm. Och är glada ändå. Den där människor sliter som små djur dygnet runt men utan att inkassera de stålar de förtjänar. Och är glada ändå...

Skämt åsido.(Skämt? Var det verkligen skämt?) Vår månad i Paris(alla som känner mig vet dock att min vistelse inte slutade där) var väldigt intressant, även om livet där inte alltid var en dans på rosor.
För ibland var det ju faktiskt en dans på parkettgolv i palats på Avenue Franklin de Roosevelt!

I mitt Paris 2007 fanns:

En Carro


En arbetsplats


En hyresvärdinna och en Maria


En Conrad (bebisversionen)


En Ian Curtis, ett Joy Division och Control


En VÄLDIGT smutsig spegel 


En Elliott Smith och världens bästa låt


En extravagant dragqueen-dj


En väldigt duktig kock

Dessutom fanns det en jävla massa stuvade makaroner, Twin Peaks, fänkål i ugn, stekta morötter, kokosduschkräm, modevecka, Ed Wood, Sunset Boulevard och Pop In. Och Pop In, kan jag meddela, finns i allra högsta grad fortfarande!

Och Carro, om du läser detta. Paris luktar precis som det luktade när vi kom hit. Det är något speciellt med höstluften. Den är fin. Och Marias ateljé. Och Marias trappuppgång. Det är rena rama nostalgitrippen!



RSS 2.0